TIMMORN GEELOOG (Timmorn Yellow Eyes)

Artikel is geschreven door Jennifer

De eerste Wolfrijdershoofdman, de half wolf, half elf. De goudharige roedellijder van een troep wolven en de zoon van Timmain de allerhoogste. Hij was het die elf en wolf nader tot e1kaar bracht om zijn moeders wens in vervulling te brengen; namelijk dat haar volk zich als n met de planeet zou voortplanten en zou leren jagen als de wolven.
Timmom Geeloog groeide op bij de kleine groep oude elfen, die zich met hun alsmaar zwakker wordende magie in leven probeerden te houden. Hij jaagde samen met de roedel van zijn vader, die altijd ergens in de buurt van de elfengroep, huisde. 's Nachts rende hij met ze en huilde hij met ze, maar toch hoorde hij niet bij de wolvengroep en kwam het vaak voor dat de wolven hem geen vlees gunden om mee terug te nemen naar de kleine elfengroep. Als hij dan na een lange nacht niets mee terug nam gaven de oude elfen hem de schuld van hun ongeluk en ongemakken.
Timmom Geeloog hoorde dus eigenlijk nergens bij. De elfen zagen hem als een beest en ook de wolven accepteerden hem niet als hun gelijke.

Elfquest character Timmorn Yellow Eyes
Naarmate de tijd verstreek spleet de elfengroep in tween. Er ontstond een groepje elfen (de meesten waren wat jonger) die de situatie begonnen te aanvaarden en wilden overleven in deze wrede wereld. Deze elfen begonnen meer te jagen en in plaats dat ze hun magie gebruikten om klein wild te vangen of huiden te prepareren, gingen ze wapens en natuurprodukten gebruiken. Ze maakten speren van hout en vervaardigden van steen kleine scherpe messen. Ze leerden hoe ze vuur moesten voeden en hoe de dieren en de planten in het woud leefden.
Ook leerden ze te genieten van elkaars lichamen door elkaar aan te raken.
De andere groep elfen, de oeroude elfen, die geen afstand wilde doen van hun sterke herinneringen van het paleis, konden of wilden zich niet handhaven op deze wereld. Ze vonden sex weerzinwekkend en waren geschokt als n van de andere elfen hen zo probeerden te benaderen.

Timmorn Geeloog kreeg gezelschap van enkele elfen bij de jacht en ook kreeg hij geliefden. Eén van zijn, niet erkende, gezellinnen was Seilein, een jonge elf, die zich erg tot de half elf aangetrokken voelde. Zij was n van de elfen die de nieuwe situatie geaccepteerd had. Zij schonk enkele kinderen het leven die het wolvenbloed in hun aderen meedroegen. Maar de elf die Timmorn zou erkennen was niet Seilein, maar Vallao. Zij en Timmorn erkenden elkaar tijdens de jacht op een langtand kat, midden in een barre wintertijd. Vallao raakte gewond en Timmorn slaagde er net in de elfenvrouw te redden. De halfelf knielde bij haar neer. Beiden konden het voelen, de vreemde aantrekkingskracht die erkenning heette. Timmorn Geeloog had veel kinderen, waaronder Rahnee de Wolvin (Rahnee the She-Wolf), Boomloper (Treewalker) en Laatste Ster (Last Star); de volle zuster van Rahnee de Wolvin en nog vele anderen. Zij zouden de eerste Wolfrijders worden en het lied van de wolf zou generatie na generatie door hun aderen stromen en hun toekomstige wegen uitstippelen.

Nadat Rahnee de Wolvin haar vader als hoofdman opgevolgd had, dachten velen dat Timmorn Geeloog dood was, maar ze wisten niet dat hij zich nog steeds in het eeuwige woud bevond en zich alleen liet zien aan diegene, zoals zijn dochter Rahnee en enkele andere die hem nodig hadden. Timmorn Geeloog was er voor zijn troep, zijn kinderen, de Wolfrijders...

Elfquest character Timmorn Yellow Eyes
 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide