TWEESPEER (Two-Spear)

Artikel is geschreven door Jennifer

Tweespeer, de vierde Wolfrijdershoofdman en de eerste in de lijn van hoofdmannen die meer elf dan wolf was.
Snelspeer, zoals hij eerst genoemd werd, werd geboren uit de liefdesverhouding die zijn vader Prooijager had met zijn moeder Zachtvoet. Hij was vanaf het begin al een dominerende en wilde elf, die zijn gevoelens meer liet spreken dan zijn instinkt.
Hij was een goede jager en samen met zijn beste vriend, Grijswolf (Greywolf) was hij al heel jong in staat de stam te leiden. Maar hij had ook nog een halfzuster, Hemelsvuur (Skyfire). Zelfs in hun kinderjaren zaten ze elkaar al dwars, maar Snelspeer had toen nog geen idee dat het zijn halfzuster was.

Elfquest character Two Spear
Snelspeer was een uitstekende krijger en zijn kunsten met de speer hadden hem zijn naam verworven, maar hij kwam er achter dat jagen of vechten met twee speren veel makkelijker en veiliger was als je een vijand probeerde uit te schakelen. Tweespeer werd de naam die hij zou dragen tot de dood en aan wat zijn nageslacht hem zou herkennen.

De twee personen die hem het meest bijstonden waren Grijswolf, de oorlogsleider en goede vriend en Wilgengroen (Willowgreen), de genezeres van de stam. Zij en Tweespeer waren geliefdes, ze stond hem altijd bij en hoewel hij haar soms behandelde als oud vuil, hield zij veel van hem.
Grijswolf had veel hekel aan de levensgezellin van zijn vriend -en hoofdman. Ze was geen Wolfrijder en dat was voor de half elf al meer dan genoeg reden haar te haten, maar een wonder geschied wanneer deze twee elkaar erkennen. Ze weten dat als zij het aan hun hoofdman vertellen hij erg geraakt zal zijn en dus besluiten ze het niet te vertellen uit liefde voor hun vriend en geliefde. Toch zorgt dit voor wat onderhuidse problemen. Grijswolf wil zijn Wilgengroen niet met zijn hoofdman delen en zonder dat Tweespeer het weet ontstaat er wrijving tussen de twee vrienden. Tegelijkertijd zorgt een groep mensen, die in de buurt wonen, voor problemen en maken enkele slachtoffers onder de elfen.
Er is enkel maar plaats voor n hoofdman in de stam, maar Hemelsvuur begint meer en meer tegen de wil in te gaan van haar broer. Tweespeer ontwikkeld een vreselijke haat tegen de mensen en begint domme dingen te doen, die veel slachtoffer in de stam eisen.
Als Wilgengroen tijdens een aanval om het leven komt slaan bij de hoofdman de stoppen door en hij leidt de Wolfrijders in enkele catastrofale gevechten tegen de mensen en verliest daarbij nog meer levens. Bij Hemelsvuur is het plotseling genoeg en ze gaat dwars tegen de waanzin van haar broer in. De stam splitst in tween en Tweespeer trekt weg samen met een stuk of zes volgelingen en een aantal wolven. Ze trekken over de wijd uitgestrekte graslanden en komen in een heel ander woud terecht waar nog geen mensen wonen. Ze maken een nieuwe borg en noemen deze Wolfhaven, wat Wolvenrustplaats betekent.

Ver weg van de oorlog met de mensen erkent Tweespeer de elfenvrouw Maanzilver (Moonsilver), n van zijn volgelingen. Niet lang daarna wordt er een gezonde zoon geboren, Scherptong (Sharptong).
Er leefden geen mensen in de buurt van Wolfhaven, dit zorgde er voor dat de stam kon groeien tot een groot aantal elfen, maar na twee eeuwen kwam er een mensenstam in de buurt van Wolfhaven wonen. Tweespeer die tot die tijd een hele goede en wijze hoofdman was geweest voelde de oude haat weer naar boven komen en op een nacht gingen hij en zeven andere jagers, waaronder zijn zoon, naar het mensenkamp toe om ze in hun slaap te verrassen en ze te vernietigen. Maar de niets vermoedende mensen hadden vallen rond het kamp gemaakt om aanvallen van wilde beesten af te slaan. Tweespeer stierf zonder ook maar n mens gezien te hebben op de bodem van een speerput. Zijn zoon was de enige die het voor elkaar kreeg te ontsnappen. Zwaargewond wist hij zijn weg terug te vinden naar de borg. Helaas konden zijn wonden niet helemaal meer genezen worden door de jonge genezer van de stam.
Scherptong leidde de stam dan ook niet lang, enkele jaren na deze gebeurtenis stierf ook hij en gaf hij het leiderschap over aan zijn zoon Versluiper (Farststalker). Met hem gingen de Wolfrijders een nieuw tijdperk van rust en geluk.

Elfquest Wolfsong
 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide