TYLEET

Artikel is geschreven door Tom

Verzamelaar, verkenner, beschermer, dochter van Roodlans en Schemering, "levensgezel" van Scouter door erkenning en moeder van Pool.
Leeftijd: Rond de 500 jaar, sterfelijk.
Zielnaam: Sohn

Tyleet is het eerste kind dat geboren is in het nieuwe land van de Wolfrijders. Tyleet weet van haarzelf dat ze verwend is en een beschermde jeugd gehad heeft. Door de jaren heen heeft dat haar karakter echter ten goede beïnvloed. Ze is aardig, moedig en vol zelfvertrouwen, onschuldig maar niet naïef, zoals haar vader soms is. Ze heeft haar emoties altijd goed onder controle en is niet makkelijk van haar stuk te brengen. Dit is waarom zij altijd haar zin krijgt -niemand kan haar kalmte, vastbeslotenheid en doorzettingsvermogen weerstaan.
Evenals haar moeder heeft ook zij een grote drang naar het moederschap, dit blijkt uit het voorval dat ze eens een mensenkind mee naar de borg gebracht heeft om het daar op te voeden.

Elfquest character Tyleet
Door haar erkenning met Scouter wordt haar grootste droom vervult en krijgt ze een zoon, Pool.

Tyleet is als het ware de ambassadeur van buitenlandse zaken onder de Wolfrijders, ze probeert, wanneer mogelijk, een goede relatie met de mensen op te bouwen, iets wat haar soms in zeer gevaarlijke situaties brengt. Zij is de eerste elf die de taal van de "middeleeuwse" mens leert spreken en door haar zullen de mensen en elfen een verbondschap oprichten die leidt tot de val van de zwarte slang Winnowill en de menselijke dictator Grohmul Djung.

Tyleet droeg als kind altijd groen, maar als volwassene is ze overgestapt op paars en taankleurige kleding. Haar kleding bestaat uit een soort cape, een geelbruine broek en leren 'armbanden'.
Haar ogen zijn kopergroen kleurig en haar haar rood-goud hetgeen verkleurd met het weer.
Tyleet draagt een gouden nekversiersel, waarop een afbeelding van een huilende wolf te zien is, met drie hangers hetgeen samen wordt gehouden door twee snoeren.

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide