ELFQUEST WAVEDANCERS, DE SERIE

Artikel is geschreven door Hilde

In elk Wolfsong clubblad werden de Amerikaanse Elfquest uitgaven kort besproken. Hieronder vind je de besprekingen van de Elfquest serie "Wavedancers - Search for the True Crown". Let op dat de besprekingen enigszins gedateerd zijn maar zeker nog wel zo leuk om te lezen! Kijk ook eens bij het artikel Wat gebeurde er met Wavedancers.

Elfquest character Wavedancers   December 1993
Wavedancers#1: Search tor the True Crown (part 1)
Verhaal: Julie Ditrich & Bruce Love.
Tekeningen: Jozef Szekeres.

Korte inhoud: We maken kennis met een onbekende eltenstam: de Wavedancers. Ze lijken over het algemeen in grotten te leven die boven het water liggen, maar kunnen ook lang onder water blijven. Sommige Wavedancers hebben een vissestaart maar het is niet duidelijk of ze zo geboren zijn of dat ze net als Tyldak vervormd zijn.
Het verhaal vertelt over de terugkeer van een verloren gewaande stamgenoot: Raenafel (of is het toch Winnowill ?).

Eigen mening: In het begin vond ik de tekenstijl erg vervelend, vooral omdat de mannelijke Wavedancers naar mijn mening walgelijk gespierd zijn. Nu denk ik daar anders over. ze zwemmen immers de hele dag, dus daar krijg je wel spieren van... Maar ik vind wel nog steeds dat een aantal van hen nogal dom uit de ogen kijkt (dat komt dan misschien ook wel van het vele water). Over het verhaal kan ik nog niet veel zeggen omdat het pas het eerste deel is van een serie van zes. De serie is zeker aan te raden voor mensen die houden van getailleerde dames en body-buildende heren Laten jullie even weten wat je van deze nieuwe serie vinden?


Elfquest character Wavedancers   Februari 1994
Wavedancers#2: Search tor the True Crown (part 2)
Verhaal: Julie Ditrich & Bruce love.
Tekeningen: Jozef Szekeres.

Korte inhoud: Twee elfen vertrouwen de nieuwe Raenafel niet en gaan op zoek naar de waarheid. Maar of ze ver komen? Ze blijken niet gewend te zijn aan het overleven op land. Intussen blijkt dat ook de 'Allerhoogste' die Raenafel(?) heeft meegenomen niet te ver1rouwen is, hij heeft een afkeer van alle onpure elfen. Dat lijkt typisch iets voor Winnowill

Eigen mening: Dit verhaal lijkt ook wel spannend te worden, maar daar is nog steeds niet veel over te zeggen omdat er toch niet erg veel gebeurd, en dat is toch wel jammer. Je merkt ook goed dat de Amerikaanse comics veel korter zijn dan de gewone Europese strips, je hebt zo'n boekje binnen de kortste keren uit. Vandaar misschien dat Elfquest steeds gebundeld wordt, iets dat met Europese strips nauwelijks gebeurt. Wat me bij dit deel opviel is dat de kleuren vrij vaal zijn. Dat is jammer, want op zich is de inkleuring wel mooi. Misschien ligt het aan het papier en wordt het mooier op glanspapier (want het lijkt me dat deze zes delen ook wel gebundeld zullen worden).


Elfquest character Wavedancers   April 1994
Wavedancers#3: Search for the True Crown (part 3)
Verhaal: Julie Ditrich & Bruce Love.
Tekeningen: Jozef Szekeres.

Korte inhoud: Sleia en Barmek reizen steeds verder, op zoek naar Raenafel. Ze komen ook langs de resten van de blauwe berg. Maar door de lange reis en de vermoeidheid ergeren ze elkaar steeds meer, wat uitloopt op grote ruzie. In blinde woede gooit Sleia Barmek in een afgrond, waar hij voor dood blijft liggen. De nep-Raenafel blijkt inderdaad Winnowill te zijn, maar wie is Sydor?

Eigen mening: De elegante tekenstijl en de vloeien de kleuren zijn even wennen, maar ook heel mooi. En de tekening van de huilende Tilaweed is een waar meesterwerk. Alleen jammer dat er hier minder met de grootte van de plaatjes 'gespeeld' wordt, zoals in Hidden Years veel gebeurd. Dat maakt het verhaal minder statisch.


Elfquest character Wavedancers   Juni 1994
Wavedancers#4: Search tor the True Crown (part 4)
Verhaal: Julie Ditrich & Bruce Love.
Tekeninqen: Jozef Szekeres.

Korte inhoud: Eerst zien we hoe Raenafel geboren wordt en hoe haar vader, Brom, haar probeert te verbergen. Dit lukt tot Barmek zijn moeder volgt naar de schuilplaats en haar ontdekt. Raenafel en hij erkennen elkaar, maar omdat Barmek nog zo jong is, weet alleen Raenafel wat er aan de hand is. Nu ze ontdekt is, stuurt Brom haar weg om een allerhoogste te halen in het paleis. Lang hierna vinden Sleia en Barmek haar terug.

Eiqen meninq: De grote vraag is: wie is die Sydor? En hoe zijn hij en Winnowill achter het bestaan van de Wavedancers gekomen? En hoe zit het met die vloek op alle kinderen geboren uit erkenning ?? Dit is spannend! En zoals alle bewaarders steelt No-wing (Geen-Vleugel) hier de show.


Elfquest character Wavedancers   Augustus 1994
Wavedancers#5: Search for the True Crown (part 5)
Verhaal: Julie Ditrich & Bruce Love.
Tekeningen: Jozef Szekeres.

Korte inhoud: Sydor houdt de Wavedancers voor dat ze na de kroning van Winnowill met z'n allen naar het paleis zullen gaan, maar achter de schermen laat hij merken dat niet echt iedereen daarbij hoort. Sydor blijkt op een eiland te hebben gewoond, hetzelfde als dat waarop Winnowill is achtergelaten door Tyldak. Maar waar ze precies op uit zijn? Raenafel en Barmek proberen hun erkenning verborgen te houden voor Sleia, maar moeten daarvoor wel de gevolgen dragen.

Eigen mening: Ik kan over dit verhaal of de tekenstijl niet veel meer zeggen dan over de afgelopen delen. Het verhaal is stabiel en blijft spannend, ik kijk uit naar het laatste deel van deze serie. Volgens mij is het makkelijker in deze reeks de andere tekenstijl te accepteren omdat de karakters nieuw en onbekend zijn, maar dat neemt niet weg dat de kwaliteit van de tekeningen veel constanter is dan in New Blood of Blood of Ten Chiefs.


Elfquest character Wavedancers   Oktober 1994,
Wavedancers#6: Search for the True Crown (part 6)
Verhaal: Julie Ditrich & Bruce Love.
Tekeningen: Jozef Szekeres.

Korte inhoud: De voorbereidîngen voor de kroning zijn in volle gang. Raenafel, Barmek en Sleia proberen nog op tijd te komen om Winnowill te ontmaskeren, maar het zit hen niet mee. Barmek voelt de gevolgen van het ontkennen van erkenning, terwijl het ook nog vreselijk stormt. Gelukkig komen ze nog net op tijd om de kroning te verhinderen. Winnowill en Sydor krijgen hierdoor ruzie, Winnowill wint. Daarna verdwijnt ze en niets staat een happy end nog in de weg...

Eigen mening: Leuke serie, constante kwaliteit van zowel tekeningen als verhaallijn. Laten we hopen dat er binnenkort een nieuwe serie Wavedancers verschijnt.

 
 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide